פרס מיכה קירשנר בחסות משפחות בן ימי, קירשנר והמחלקה לצילום ואמנויות המסך, מוענק מדי שנה לסטודנטים מצטיינים במחלקות הצילום של המוסדות הגבוהים לאמנות וצילום, שנה ד'.
מטרת הפרס -על סך כולל של 30,000 ₪ – הינה קידום אמנות הצילום והוידאו בקרב יוצרים ויוצרות צעירים בראשית דרכם.
.
הזוכים נבחרים על ידי ועדה בת שלושה משתתפים ובה נציג המשפחה, אוצֵר חיצוני ונציג המכללה.
לצד הפרס מתקיים יום עיון על שמו של מיכה קירשנר, פרי שיתוף פעולה בין המחלקה לאמנויות הצילום והמסך במרכז האקדמי ויצו חיפה, בראשותו של ערן חדד ברק, ובין מוזיאון חיפה. ימי העיון עוסקים בדרך כלל באמנות ככלי לביקורת חברתית/פוליטית ובאופני המבט השונים על המציאות הקונקרטית.
הפרס מוכרז בתום יום העיון.
הפרס מוענק לזכרו של מיכה קירשנר, שהיה יוצר ומורה נערץ, מעמודי התווך של התרבות הישראלית, והעמיד דורות של תלמידים. היטיב לתאר את מיכה קירשנר רנן שור, מנהל, יזם ומייסד סם שפיגל:
"הקליק של מיכה הילך על בית הספר קסם… מיכה לימד בבית הספר את סדנת צילום סטילס שנה א' וצרב חותם במאות תלמידיו פה ואלפי תלמידיו לאורך השנים ב"ויצו חיפה" ועוד. יעידו תלמידיו. מהי הרוח הקירשנרית? מהי הרוח החמקמקה הזאת, של מורה סקרן ותובעני, הלוחם למען שפע של אופני התבוננות ועשייה, העין והקליק, הבדיוני והארצי. מהי תמצית המבט הספקן והמשועשע? עתיר הניסיון והאופטימי? אותה הרוח השפויה והסיזיפית הזו, לשאול שוב ושוב את כל השאלות? ולהתחיל שוב הכל מהתחלה. מיכה הילך בשדות המציאות הישראלית עם מצלמתו. הוא ניסה לפצח אותה, התעמת איתה, בנה אותה מחדש עם שותפים רבים. כאב אותה וסיפר לנו עוד סיפור ועוד אחד. אלה לא היו סיפורי ערש."
תודתנו העמוקה לעוסקים בהקמת האתר ובראשם לשירז גרינבאום, שהיתה שותפה פעילה בתהליכי קבלת החלטות, כיוונה וליוותה. לטרי שרויאר היקרה ולמעצב עופרי פורטיס שסללו את הדרך לקונספט הראשוני, לחברת The studio ובעיקר לשלומי נחמני, על המיתוג והבנייה של האתר, לצלם ערן אקרמן על הסריקות ולרחל קסל על התרגומים.